img

Топ-6 найбільш незвичних подорожей на поїзді

Як правило, поїздка на поїзді займає більше часу, ніж політ на літаку, але у залізничних подорожей є незаперечні переваги — особлива романтика і змога глибоко зануритися в незнайому культуру.
Існують маршрути, проїхатись якими мріє кожен мандрівник. Ця стаття присвячена 6 кращим з них.

The Reunification Express: Хошимін — Ханой (В'єтнам)



Відстань — 1 726 кілометрів;
Відправлення — щодня;
Тривалість— 31 год.


Подорож по В'єтнаму на поїзді — це ідеальний спосіб неквапливо познайомитися з визначними пам'ятками, ароматами і звуками країни. Поїзд, що курсує між столицею Ханой на півночі і містом Хошимін — раніше називався Сайгон — економічним центром на півдні, був названий «Експресом возз'єднання». Він пов'язує дві половини однієї країни, які воювали один з одним до 1975 року. До речі, слово «експрес» в назві не варто сприймати буквально — подорож між двома містами займає 31 годину.
 



The California Zephyr: Чикаго – Сан–Франциско (США)



Відстань — 3924 кілометри;
Відправлення — щодня;
Тривалість — 52 години 40 хвилин.


За короткий час оцінити все розмаїття Північноамериканського континенту допоможе триденна подорож з Чикаго в Сан-Франциско на поїзді компанії Amtrac. Шлях проходить через степи і пустелі, петляє уздовж скелястих гір Сьєрра-Невада. Дехто називає поїзд «відпусткою на колесах» — його розклад складено таким чином, щоб всі мальовничі місця пасажири могли побачити в денний час.
 



Байкало-Амурська Магістраль: Тайшет - Радянська Гавань (Росія)



Відстань — 4324 кілометри;
Відправлення — щодня;
Тривалість — чотири дні і більше.


Байкало-Амурська магістраль — один з найкращих напрямків в Росії для того, щоб познайомитися з Сибіром зсередини. Залізниця починається в Тайшеті, огинає північну частину озера Байкал і йде далі на схід до Радянської Гавані на Тихоокеанському узбережжі. Шлях пролягає через величезну територію з численними болотами, незайманою тайгою, гірськими хребтами, через сотні річок, в основному в районах вічної мерзлоти.
 



Perurail's Lake Titicaca Railway: Пуно – Куско (Перу)



Відстань — 388 кілометрів;
Відправлення — чотири рази на день;
Тривалість — 10 годин.


Маршрут, також відомий як Andean Explorer, проходить між містами Куско і Пуно. Ця поїздка набагато більше, ніж просто переміщення з пункту А в пункт Б. Розкішний склад, стилізований під поїзд Пульмана 1920-го року, проїжджає через Анди, піднімаючись на висоту понад 4 000 метрів. Подорож займає 10 годин і включає дегустацію двох вишуканих страв, традиційні перуанські танці і нескінченні панорамні види.
 



The Bĕijīng to Lhasa Express: Пекін – Лхаса (Китай)



Відстань — 3750 кілометрів;
Відправлення — щодня;
Тривалість — 40 годин.


Подорож на поїзді з материкового Китаю до Тибету — дійсно незабутній досвід. По дорозі ви насолодитеся чудовим різноманіттям пейзажів: засніженими гірськими хребтами, бірюзовими озерами, широкими лугами, на яких пасуться яки, і чарівними селами. На відміну від інших звичайних поїздів в Китаї, поїзд до Тибету спеціально обладнаний системою подачі кисню, яка дозволяє пасажирам відчувати себе комфортно на великій висоті.
 



The Bergensbanen: Осло – Берген (Норвегія) 



Відстань — 496 кілометрів;
Відправлення — щодня;
Тривалість — 6 години 30 хвилин.


Цей дивний поїзд – одне з чудес залізничного будівництва 19-го століття, та все ж за межами Норвегії про нього мало хто знає. Якщо ви хочете побачити норвезькі пейзажі, не пропустіть можливість покататися по маршруту Bergensbanen. Протягом шести годин поїзд доставить вас з Осло в Берген. За цей час ви побачите мальовничі долини Халлінгдал з річками і озерами, зелені луки з вівцями, підніметесь на Хардангервідду – найбільше високогірне плато Європи.
 

Поділитися в: