img

Смачно і доступно. Яким закладам надають перевагу в Україні?

Довгоочікувана зустріч або обід в колі друзів запам'ятаються надовго, якщо провести їх в одному з місць, які добре підходять для гастрономічного дозвілля. Щорічно кулінарну карту України збагачують сотні нових ресторанів, кафе і пабів. У цьому огляді ми розповімо про найбільш популярні формати закладів, які українці відвідують найчастіше.

Кав'ярня



У сучасному житті нам постійно не вистачає енергії. На щастя, фахівці вже давно відкрили підбадьорливі властивості кави. Прокинутися вранці по дорозі на роботу або випити чашку, опинившись неподалік - кав'ярні користується особливою популярністю як у місцевих жителів, так і у гостей України. У кращих з них вас чекають професійні бариста, свіжообсмажені високоякісні зерна, авторські напої, а також смачні ласощі.

Куди сходити: Мережа кав'ярень Aroma Kava, представлена в 45 містах, вважається українським аналогом Starbucks. Відрізняється доступними цінами, широким асортиментом десертів і сендвічів.

Паб



Традиційно паби спеціалізувалися на пиві. Однак у наш час вони почали пропонувати всі види алкогольних і безалкогольних напоїв, а також невелику кількість страв. Музика, повсякденний декор, танцпол, проекційний екран і добре обладнаний бар - ось деякі важливі особливості такого закладу. До речі, більшість пабів мають помірний ціновий діапазон.

Куди сходити: Чесько-німецькі Život A Pivo (Житомир, Черкаси, Чернігів). Місця з ситної їжею і винятковим пивом, де проводять гучні перегляди спортивних змагань та вечори живої музики.

Італійський ресторан



Серед всіх наявних типів ресторанів цей є одним з найпоширеніших в Україні, адже італійська кухня подобається практично всім. Якщо ви хочете повечеряти в типовій тратторії, де подають чудову пасту, класичну піцу та антипасті, зверніть увагу на заклади, що з усією відповідальністю ставляться до гастрономічних традицій і самобутності. Поєднуйте страви з келихом Верментіно або К'янті, щоб вечір пройшов чудово. Як і в інших ресторанах, гостей обслуговують офіціанти.

Куди сходити: «Італійська Редакція». Ресторан італійської кухні №1 в столиці України (за версією TripAdvisor). Вас чекають скрупульозно відібрані вина Апеннінського півострова і свіжий погляд на «бабусину книгу рецептів».

Грузинські кафе



Відпочити з друзями, колегами або родичами можна насолоджуючись яскравими стравами сонячної Грузії. Українці відвідують грузинські кафе, щоб спробувати щось нове і перейнятися культурою іншої країни. Багатьом доводиться до смаку велика кількість спецій, зелені, горіхів і сирів, наявність широкого вибору м'яса і вин. Закохатися з першого тарілки можна в сациві, харчо, пхалі та хачапурі.

Куди сходити: «Стумарі» (Запоріжжя, Львів, Почаїв, Суми, Херсон, Черкаси). Цитадель гостинності та втілення радості життя. Тут із задоволенням готові прийняти святкування дня народження, ювілею або корпоративу.

Тематичні кафе і бари



Концептуальні закладу призначені для тих, хто не бажає обмежуватися простим вживанням їжі та напоїв. Значна увага завжди приділяється інтер'єру. Дивувати можуть також специфічним обслуговуванням, нестандартним оформленням і подачею страв. При цьому, якість їжі страждати не повинна - гостям не потрібно жертвувати чимось на користь оригінальності.

Куди сходити: Гриль-бар American Bar & Grill (Вінниця). Підійде тим, кому близькі голлівудські закуски і діснеївські десерти, класичні стейки та традиційні бургери. Відпочиньте по-американськи і сфотографуйте зі справжнім байком Harley-Davidson!

 

 

Поділитися в: