img

Яким буде туристичний сезон 2020

Не секрет, що в цьому році туристичний бізнес став однією з головних жертв пандемії. Курортний сезон вже у розпалі, але коронавірус вносить свої корективи в літні плани українців.

Яким же буде туристичний сезон в Україні, та чи зміниться сфера готельного бізнесу після карантину, дізнаємось в операційного директора Reikartz Андрія Деми.

Андрію, розкажіть про рівень бронювання готелів у цьому році? Який місяць має найбільше бронювань?

Найбільший попит завжди мали липень та серпень. Завантаження курортних готелів компанії Reikartz в ці місяці у 2019 році становили більш ніж 80%. Якщо ж аналізувати високий сезон 2020 року, то липень-серпень ще непогано бронюється (для цього року). На даний час відсоток бронювань становить від 45% до 75%, але в травні готелі практично не працювали.

Чи прогнозують продовження сезону в цьому році у зв'язку з невдалим стартом? Які прогнози щодо вересня?

На даний час ми не бачимо значних тенденцій до зміщення або розширення високого сезону. Можливо в цьому році завантаження в вересні буде більшим, ніж очікуємо, бо ціни в вересні будуть нижчі ніж літом, і це дасть можливість частині гостей відпочити за менші гроші.

 Які курортні міста мають найбільшу зацікавленість серед українців?

Ми прогнозуємо загальне збільшення внутрішнього туристичного потоку в Україні (як це було у 2015), яке дасть змогу утримати завантаження по всім регіонам на рівні минулого року, а от на морському узбережжі можливий приріст в порівнянні з 2019.

Як ситуація з коронавірусом вплинула на сферу туризму в цілому?

Аналізуючи зараз попит на послуги курортних готелів можемо сказати, що він є. Багато гостей планують відпочинок та оздоровлення, але зараз ми вже розуміємо, що відновлення туристичної галузі «до карантинного» рівня не відбудеться. Є декілька факторів які стримують туризм:

• безпека

• транспорт

• економічна складова

Розуміючи ці труднощі, компанія Reikartz запровадила в готелях додаткові заходи направлені на нерозповсюдження коронавірусу згідно з рекомендаціями МОЗ та ВООЗ, організувала додаткові трансфери та намагається утримати ціни на рівні 2019 року без зниження якості послуг.

 Які продукти будуть мати попит серед туристів у сезон літо-осінь 2020?

Офіційна статистика за 2019 рік вказує, що більшість обирали недорогий відпочинок по системі «all inclusive». Компанія Reikartz зробила аналогічний формат відпочинку: 3-х разове харчування в форматі «шведський стіл», основні послуги СПА, в готелях працюють аніматори для дорослих та дітей. Також ми запроваджуємо ряд оздоровчих програм. Ці програми спрямовані на відновлення імунітету та ліквідації наслідків стресу.

Які пропозиції чекати від Reikartz на майбутній сезон?

Ми вважаємо, що на даний час найбільш безпечним є внутрішній туризм по Україні. Саме тому компанія Reikartz спільно с туристичними операторами планує створити ряд маршрутів Україною для того, щоб більше розкрити прекрасні краєвиди та місця в Україні.

Поділитися в: