img

Сім наймальовничіших місць осінньої Британії

На зміну літу приходить осінь, а разом з нею і золотисто-жовті, яскраво-червоні і бордові листя, які наповнюють британські ліси, парки і дендрарії. Презентуємо добірку з семи місць, які дозволять розслабитися і насолодитися красою осінньої Британії в повній мірі.

Faskally Wood (Пертшир, Шотландія)



Пертшир відомий як «велика країна дерев». На 80-ти тисячах гектарів їх можна знайти близько 25 видів, включаючи сосну звичайну, березу, ліщину, ясен і дуб. Хоч це місце і виглядає чудово цілий рік, але восени Faskally Wood особливо видозмінюється.
У вересні та жовтні після настання темряви, ліс перетворюється в «Зачарований»: на його території проходять світлове та музичне шоу.

Lime Avenue at Marbury Country Park (Чешир, північний захід Англії)​​​​​​​



Настав час поповнити ваш Instagram новими знімками! Зафіксуйте всю осінню палітру неймовірно симетричного Lime Avenue. Парк розташований на північ від центру міста і є частиною Northwich Community Woodlands — району сільської місцевості, яка займає 11 кілометрів пішохідних і велосипедних доріжок.

New Forest (графство Гемпшир)



Праліси національного парку New Forest займають більше 130 квадратних кілометрів. Прогуляйтеся під величними хвойними деревами на Rhinefield Ornamental Drive — це одне з найкращих місць, де ви зможете насолодитися різноманіттям осінніх відтінків.
Не пропустіть величезний 500-річний дуб Knightwood Oak (він знаходиться біля Ліндхерст), і зверніть увагу на знаменитих мешканців парку — диких поні, а також свиней, що бродять по лісових просторах в пошуках жолудів.

Richmond Park (Лондон)​​​​​​​



Гуляти або кататися на велосипеді по парку Richmond, коли листя древніх дубів пофарбовані в насичений помаранчевий колір — одне задоволення. Це національний природний заповідник, найбільший з лондонських королівських парків. Він в три рази перевершує за площею центральний парк Нью-Йорка.
Якщо вам цікаво спостерігати за дикою природою, то Richmond Park ідеально для цього підходить — з 1637 року в ньому мешкають олені. Зараз їх налічується більше шестисот.

Bodnant Gardens (Колуін-Бей, Уельс)​​​​​​​



Розташований в мальовничому передгір'ї Карнеддо в Сноудон, лісовий сад Bodnant прикрашений яскравими каштановими деревами, водоспадом і струмками в долині річки Конві. Найкращий місяць для відвідин — жовтень.

Stourhead (Вілтшир, південний захід Англії)



Парк 18-го століття з відомими всьому світу ландшафтними садами, класичними храмами, озером і купольним «гротом» був описаний як «живий витвір мистецтва». Спочатку садівники посадили платан, дуб, бук і іспанський каштан. За ними: березу, кінський каштан, ясен і більш екзотичні дерева, а також чагарники. Повірте, ніщо не зрівняється з видом віддзеркалених у воді дерев з листям вогняного кольору.

Національний дендропарк Westonbirt (Глостершир, південний захід Англії)



Історія Національного дендропарку Westonbirt, який зараз є домом для 15 000 рослин з усього світу, почалася в середині 19 століття. Це місце найкраще відвідувати в жовтні, коли всі японські клени покриваються «червоним вогнем». Дендропарк займає 200 гектарів і розділений на три основні зони: старий дендропарк, древній ліс Silk Wood і луки Downs.

 

Поділитися в:

Читайте також:

Подорожі

Топ-6 найбільш незвичних подорожей на поїзді

Подорожі
Міста

Афіни: стародавнє диво сучасності

Подорожі
Міста

10 місць в Італії, про які не пишуть в путівниках