img

Різдвяні історії з ароматом імбирного печива

Свято Різдва одне із найтепліших попри зиму у календарі. А де, як не у Львові, відчути його справжню атмосферу і дізнатись більше про традиції святкування Різдва? Саме тут, кожен зможе знайти собі розваги до вподоби. Відвідування ярмарку, блукання вузенькими вуличками, які оповиті ароматом випічки й глінтвейну, ковзанка просто неба та затишні кав’ярні.

Різдвяний ярмарок
Після відкриття Різдвяного ярмарку на головній алеї, місто сповнюється атмосферою свята. На вулицях запалюють вогники, довкола аромати вуличних смаколиків, автентичні сувеніри, співи колядок.

«Свято Пампуха»

Ще одна яскрава та колоритна подія. Пампухи — невеличкі пампушки, нагадують пончики, які подають із різноманітною солодкою начинкою. Окрім можливості продегустувати пампухи, а також страви галицької кухні, на вас очікуватимуть: демонстрації давніх галицьких традицій, виступи музичних гуртів, конкурси на найкращий вертеп та багато іншого.

Велика різдвяна ковзанка

За традицією, в історичній частині міста — на Площі Ринок, встановлюють величезну ковзанку. Особливо атмосферною вона стає ввечері, під сяйвом ліхтарів.

Хода звіздарів

Щороку сотні львів’ян та гостей міста, влаштовують традиційну ходу звіздарів центром міста. І дорослі і діти, заздалегідь готуються до події, виготовляють власноруч яскраві зірки, присвоюють їм символізм та намагаються здивувати оригінальністю.

Вулиці старого міста

Гуляти вулицями старого Львову — неймовірне задоволення, тим паче у Різдвяну пору. Звідусіль лунають колядки та привітання, музика, аромати імбирного печива, та гарячих напоїв. Кав’ярні та ресторани прикрашають фасади своїх будівель теплими ліхтарями, створюючи атмосферу затишку, що пройти повз них і не завітати на львівську каву стає просто неможливим.

 

Поділитися в:

Читайте також:

Подорожі
Міста

Де відпочити в Івано-Франківську та області?

Подорожі
Міста

Одеса! Море, хвилі та шум прибою

Подорожі
Міста

Войовнича Полтава

Подорожі

Незвичні Черкаси