img

ТОП-5 незвіданих маршрутів для літньої подорожі

Україна славиться своїм різноманіттям у виборі літнього відпочинку, чи то узбережжя чорного моря, чи схили Карпатських гір, або скелясті каньйони з дикою природою. Але є ті особливі локації, про які не здогадуються мандрівники. Про незвідані куточки України ми розпитали старшого менеджера Reikartz Travel Ukraine, Богдану Вовчок.


Богдано, на вашу думку, куди варто вирушити в першу чергу?

Пропоную для початку приїхати у місто Херсон – це чудовий варіант для проведення активного вік-енду. Саме місто побудоване на багатьох загадках не тільки масонської культури, але й незбагненої містичної сили. Після знайомства з містом рекомендую завітати на свято «живота» та естетики. На північному сході за 60 кілометрів – Вас зустрінуть та гостинно запросять у святиню зразкової культури виноградників – «Виноробне господарство Князя Трубецького».

Чи проводять екскурсії на виноробні?

Так, виноробне підприємство знаходиться в селищі Веселе, Херсонської області. Там Вам запропонують кілька варіантів екскурсій та дегустацій, але що б Ви не обрали, Ви познайомить не тільки з історією народження виноробного господарства, але й зможете прогулятися виноградними плантаціями, з яких відкривається чудова панорама на Дніпро. Також ви на оглядових екскурсіях розкажуть про весь процес виноробства та завдяки чому він перетворюється в елегантний напій, а головне, продегустуєте та пізнаєте ще одну культуру для себе – культуру виноробної справи.

Ще одна локація, що варта уваги – господарство «Устриці Скіфії». Дорога автомобілем займе близько 3 годин від Херсона, але повірте – воно цього варте! Тилігульський лиман, бокал вина та устриці. На березі Чорного моря, ви не тільки проведе смачно й корисно час, але й матимете нагоду активно відпочити біля моря.

Де жити?
Optima Херсон
пр-т. Ушакова, 43, Херсон, 73000, Україна
+38 055 249 33 33
optimakherson.hotel@reikartz.com


Богдано, чи є морські напрями, про які ще не здогадуються наші туристи?

Як банально не звучить, але, навіть Одеса, про яку ходить багато легенд, має свої таємниці. Для тих, хто вже не одноразово перераховував Потьомкінські сходи та фотографувався на фоні Оперного Театру рекомендуємо відвідати місто Вилково, що поблизу Одеси.

Вилково – український варіант романтичної Венеції. Найголовнішою визначною пам'яткою міста вважається його стара частина. Замість вулиць тут протікають канали, і переміщатися на них можна тільки на човнах. Окрім цього Ви побуваєте на нульовому кілометрі – територія, де Дунай впадає в Чорне море, зможете взяти участь у всіх видах риболовлі (морська і річкова, денна та вечірня) та звичайно ж відпочиньте на морі.

Де жити?
Raziotel Маренеро Одеса
вул. Чорноморського Козацтва, 23, Одеса, 65000, Україна
+38 048 729 91 51
marenero.hotel@hg.reikartz.com

Hotel Milano by Reikartz Collection
провулок Червоний, 1, Одеса, 65026, Україна
+38 048 236 55 01
+38 048 236 55 00
milano.hotel@reikartz.com


А як справа з центральними регіонами, наприклад, Чернігів, чи є там цікаві місця?

У Чернігівській області знаходиться національний заповідник «Качанівка». Це палацово-парковий комплекс що із часу свого заснування майже не змінився. Тут спокійно, затишно і дуже красиво. Довгі алеї із фонтанами, скульптурами та амфітеатром, романтичні руїни та кам’яні місточки. У верхньому – палацовому комплексі будівель ХІХ століття. Господарські та підсобні приміщення, навіть церква Палац збудований у стилі класицизму. У інтер’єрах використано червоне дерево, дуб, мармур, метлахські кахлі та кольорове скло.

Чернігівська область багата на озера. Блакитні озера в Олешні славляться прозорою водою й сосновими лісами. Озера утворилися на місці відпрацьованих кварцових кар'єрів – вважається, що вода тут не тільки дуже чиста, але і цілюща, особливо при захворюваннях суглобів.

Де жити?
Reikartz Чернігів
вул. Гетьмана Полуботка 22, Чернігів, 14000, Україна
+38 046 261 6116 0462 61 63 36
chernihiv.hotel@reikartz.com


В нас сформувався вже певний ТОП незвіданих місць України. Богдано, хто ж займає 4 позицію у нашому рейтингу?

Четверте місто, яке обов’язково вразить кожного туриста – Запоріжжя. Адже літо, це час для активного відпочинку та незабутніх емоцій. Саме у Запоріжжі окрім острова Хортиця, для Вас запропонують активний сплав на байдарках у царство природи, що порівнюється з Амазонськими лісами. Маршрут проходить через найкрасивіші протоки й озера Великого Лугу. Ви побуваєте в царстві річкових птахів і білих лілій, місцях оповитих козацькими переказами й легендами. Досвідчений інструктор зробить відпочинок безпечним і захопливим, покаже найпотаємніші куточки плавнів, розповість про дивовижну історію і природу цих місць, напоїть гарячим чаєм на привалі й сфотографує найяскравіші моменти вашого подорожі.

Де жити?
Reikartz Запоріжжя
пр-т Маяковського, 19, Запоріжжя, 69035, Україна
+38 061 228 44 90
zaporizhia.hotel@reikartz.com


У Тернопільській області є досить гарна та незвідана локація Тараканівський Форт, чи можливо організувати туди екскурсію від Reikartz Travel Ukraine?

Так, звісно. Тараканівський форт – це оборонна споруда що ввійшла до нечисленного переліку легенд та оповідей. Він міг розміщувати понад 800 військових. Маючи 7 підземних рівнів, у ньому знаходилася хлібопекарня, пральня, церква, морг, телефонний зв'язок, колодязі з водою та все, що було необхідне для життя гарнізону! Це все вже невдовзі буде зруйновано часом, тому рекомендую поспішити побачити те, як природа перемагає людські рукотворні споруди.

Де жити?
Reikartz Почаїв
вул. Лосятинська, 4, Почаїв, Кременецький район, Тернопільська область, 47025, Україна
+38 035 256 13 00
pochayiv.hotel@reikartz.com


Респондент: Богдана Вовчок, старший менеджер Reikartz Travel Ukraine
Інтерв'юер: Позняк Олена, маркетолог Reikartz Hotel Group

Поділитися в: