img

10 років мережі готелів Reikartz

Цього року мережа готелів Reikartz разом зі своїми гостями відзначила десятирічний ювілей. З  відкриття у 2008 році, першого готелю Reikartz Карпати, мережа Reikartz Hotel Group перетворилась в лідера готельної індустрії України.

Про сьогодення і майбутнє мережі ми розпитали операційного директора Reikartz Hotel Group, Дему Андрія Михайловича.


Андрій Михайлович, в подібних статтях завжди пишуть про плани, а ми б спочатку хотіли запитати з якими складнощами ви зіткнулися при створенні мережі таких масштабів?

Коли тобі цікаво, коли тебе рухає мета, то ти не помічаєш на шляху перешкод і кожна задача — це всього лише один з кроків заради до досягнення цілі. Завдання бувають різного рівня: є простіші, є складніші. На одні ми можемо прямо впливати, на інші ні. Одним з основних завдань при створенні мережі був перехід від малої приватної компанії до великої системної. Коли ти керуєш одним або двома-трьома об'єктами то не потрібна система та стандарти, керівник шляхом своїх навичок і компетенції може особисто забезпечити ефективну роботу об'єктів, пропускати через себе більшість управлінських рішень. Коли готелів та ресторанів стає більше, то вже без побудови системної структури не обійтися. Другим важливим завданням було та залишається формування високоефективної команди.
Попри те, що більшість завдань вже пройдений етап — ми все одно постійно працюємо над вдосконаленням, покращенням та всебічним розвитком. Загалом, мережа Reikartz функціонує як платформа, до якої досить швидко та ефективно можуть пристосуватися нові учасники та партнери.

Для гостей та читачів цікаво дізнатися, чим Reikartz здивує у майбутньому?

При створенні мережі було сформовано основну місію: «Створити нову культуру споживання і надання готельних послуг». Ми побачили, що в Україні вдосталь готелів, але мало тих, хто надає якісний сервіс. Тому, уся команда почала працювати над цим завданням.

При створенні мережі та відкриття нових об'єктів ми перш за все почали слухати нашого гостя, вивчати його потреби та побажання, оцінили покупну спроможність. Це наш найголовніший секрет — створення великої мережі готелів з високим рівнем сервісу, лояльністю та прихильністю гостей.

Ми постійно працюємо над тим, щоб дати нашому гостю якісний європейський сервіс за доступними цінами.

Наприклад, багато товарів і обладнання ми замовляємо напряму у виробника без посередників. Усі меблі ми виготовляємо на меблевому цеху Reikartz Furniture, така ж ситуація з текстилем — на власному швейному цеху шиємо постільну білизну, махру та халати. Так, ми впевнені у високій якості наданих товарів та послуг.

Цей процес зростання і розвитку безперервний. Найближчим часом, у планах, підвищити якість чаю і кави на сніданок. Уже підписано контракт з Basilur на постачання ексклюзивного чаю під брендом Reikartz — дане замовлення виготовляється на фабриках Basilur в Шрі-Ланці. Щодо кави, то вже багато років ми закуповуємо каву безпосередньо від виробника Lofbergs зі Швеції. Це лише мала частина того, над чим щодня працює команда Reikartz.

 


У яких нових містах та регіонах гості Reikartz зможуть зупинитися в найближчому майбутньому?

Наша стратегічна мета — це те, щоб в кожному обласному центрі або великому промисловому місті України був як мінімум один бізнес готель мережі Reikartz. Разом з цим, ми поступово розвиваємо напрямок курортних готелів, відкриваючи об'єкти в прекрасних рекреаційних куточках нашої країни. Компанія Reikartz постійно шукає партнерів цьому напрямку, з яким разом готові розвивати мережу.

У найближчих планах, запустити після реконструкції готелі під брендами Reikartz в таких місто як Луцьк, Чернівці, Полтава та добудувати нові корпуси вже у наявних готелях в Івано-Франківську та Львові.


Крім готелів, чи планується збільшення кількості об'єктів в ресторанній сфері?

При кожному готелі діє ресторан або кафе, в деяких випадках навіть декілька. Тому, важливим завданням є постійне покращення ресторанного сервісу та, звісно, відкриття нових цікавих та смачних концепцій. Якщо раніше точки харчування при готелях були «безликими» в особі гостя, то за останні кілька років ми почали роботу створення при готелях, і не тільки, концептуальних закладів. Зараз на у стадії запуску ще два заклади: «Стумарі» у Запоріжжі та паб «Zivot a Pivo» у Житомирі.


Розкажіть, що для Вас важливіше в прийнятті рішень відгуки гостей або особистий накопичений досвід?

Щомісяця, я особисто читаю усі відгуки гостей з різних джерел — анкета гостя, відгуки в інтернеті, дзвінки директору по гостинності та ін.). Тільки так я можу отримати зворотний зв'язок про те, що і як ми робимо, що нам необхідно поліпшити в нашій роботі. Майже кожну скаргу, побажання гостей ми аналізуємо і розглядаємо з різних сторін. Насамперед, це можливість чесно оцінити нашу роботу і вжити заходів щодо її покращення.


Дякуємо, за вичерпну відповідь та бажаємо успіхів й наснаги!  

Поділитися в: