img

Що можна встигнути зробити в Барселоні, якщо ви летите транзитом?

Барселона — батьківщина фламенко, тореадорів і знаменитого футбольного клубу «Барса». Красива, самозакохана, горда і трохи божевільна, вона змушує закохатися в себе з перших хвилин, вона притягує до себе геніїв і нероб, мрійників і закоханих, творців і підприємців.

Барселона — суміш божевілля і мистецтва. Далі, Гауді, ЛГТБ, велосипедисти, тусовщики, п'яниці і діви — все це, змішане докупи на брукованих вуличках із стародавньою історією і постмодернізмом XX століття породжує шалену енергію, яка кипить і вариться, затягуючи у свої тенета звичайних роззяв. Приїжджаючи сюди втомленим, спустошеним, пасивним, покидаєш це місто натхненним, безмежно закоханим і готовим до нових творчих звершень. Сюди потрібно їхати за новою мрією або в пошуках себе. Тут потрібно побути як мінімум кілька днів, щоб зарядитися цієї шаленою енергією на кілька років.

Якщо ж так вийшло, що у вас в запасі всього кілька годин між перельотами, а вам дуже хочеться познайомитися з цим місцем ближче, ми дамо вам експрес-рецепт, як залишити найкращі враження від цього знайомства.

1. Пройтися по бульвару Рамбла

Майже всі автобуси з аеропорту Ель-Прат мають кінцеву зупинку на площі Каталонії, тому дістатися до потрібного місця не складе труднощів. Час в дорозі — 20-30 хвилин, в залежності від часу доби.
Не турбуйтеся, якщо у вас пересадка в Барселоні рано вранці — вам пощастило, тому що в 5-6 ранку на вулицях міста дуже порожньо. Звичайно, більшість крамниць та магазинів — закриті, але разом з тим вам не доведеться пробиратися крізь натовпи метушливих місцевих і розгублених туристів.
Бульвар Рамбла тягнеться далеко, аж до Старого порту і пам'ятника Христофору Колумбу. Пройти всю вулицю можна за 20-25 хвилин неспішним кроком. Гуляти по ньому вдень — застати виступи безлічі вуличних музикантів і артистів, а вранці — слухати тишу і спостерігати, як Старе місто тільки-тільки прокидається, як артисти, акуратно розкладаючи інвентар, наносять грим, приміряють костюми і вальяжно п'ють каву, закинувши ноги на дерев'яні лавки. Вранці тут віє легкою свіжістю і запахом свіжозмелених кавових зерен, а ближче до полудня — все розсіюється, і в повітрі куди виразніше відчувається солонуватий вітер з Порту.

2. Посидіти в маленькому кафе в готичному кварталі

Сам по собі Готичний квартал це лабіринт, що складається з старовинних вуличок, мощених кам'яними плитами. Саме тут відчувається дух всієї історії Барселони. Кожна будівля тут, родом з XIV-XV століть, кожен закуток — музей просто неба. І перлиною цього кварталу вважається Собор Святого Хреста і Святий Євлалій, який на сході сонця виглядає особливо містично.
Підшукайте в цьому кварталі собі затишне містечко, щоб поснідати. Потрібно лише звернути з основних вулиць і пройти глибше, трохи далі від кам'яних стін. Тут ви знайдете маленькі сімейні кафе, які відкриваються рано вранці (так-так, в Іспанії таке буває). У них можна знайти хорошу каву і море смачної випічки. При цьому в такий час ви, швидше за все, будете єдиним відвідувачем.
(прим.) Мені вдалося знайти дуже приємне місце. Правда його господиня зовсім не знала англійської і насилу розуміла мою мову жестів, але це не завадило їй приєднатися до мого сніданку з чашкою кави та іспанською мовою (яку я намагалася зрозуміти інтуїтивно, по її обличчю і жестам) розповідала мені про кращі місця у Барселоні.

3. Відвідати музей Пікассо

Навіть якщо ви не затятий шанувальник цього безперечного генія, раджу вам усе-таки відвідати старовинний особняк Беренгера д'Агілара, в якому і зберігаються його роботи. Від площі Каталонії — всього 15 хвилин пішки.
Пікассо називали «людиною, яка змінила мистецтво». Його ж музей можна назвати «місцем, яке змінить вас». Його творчість можна любити і поважати на відстані, але тільки в живу воно здатне справити незабутнє враження.
Музей з'явився ще в 1963 році, і його ініціатором став особистий секретар майстра — Хауме Сабартес. Тут зберігається понад 3800 картин і ескізів Пікассо, причому в хронологічному порядку. Особливо цікаво подивитися на безцінне зібрання «Блакитного періоду», яке тут представлено в повному обсязі.

4. Насолодитися архітектурним модерном
Антоніо Гауді

Якщо у вас залишилося небагато часу, не забудьте про творчість знаменитого архітектора. Всього в місті знаходиться тринадцять об'єктів. Якнайближчі до площі Каталонії — Палац Гуель і ліхтарі на Королівській площі.
Якщо ж у вас є час і можливість проїхати трохи далі, обов'язково відвідайте такі місця, як Будинок Кальвет, Будинок Бальо, Будинок Міла і Будинок Вісенс. Кожна з цих будівель представляє свій стиль і неймовірну обробку. Наприклад, Будинок Вісенс викладений плиткою і має параболічну арку, а біля будинку Бальо практично немає прямих ліній, і його фасад являє собою блискучу луску чудовиська з кістками і черепами своїх жертв.

Ось і все, рецепт готовий!
Сподіваюся, що після такої прогулянки ви отримаєте задоволення і захочете відвідати це місто знову. Все-таки Барселона варто того, щоб повертатися сюди знову і знову.

© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

 

Поділитися в: