img

7 найбожевільніших ресторанів у світі

У кожній країні і майже в кожному місті є місця, які відомі далеко не своєю апетитною кухнею, а ідеями, на основі яких зародився цілий концепт. Гості відвідують їх не заради високої кухні або ж з метою ситного обіду, а скоріше, щоб на власні очі побачити ці божевільні місця і зарядитися прекрасним настроєм.
Ми створили цілий список найбожевільніших закладів з усієї планети. Обирайте один із них, відвідуйте і отримуйте незабутні емоції.

1. Kuappi Iisalmi – Ійсалмі, Фінляндія
Ідея: найменший ресторан у світі (записаний до Книги Рекордів Гіннеса).

Kuappi Iisalmi — в перекладі з фінського означає «шафа». Будиночок, в якому розташувався ресторан, нагадує лише маленьку хатинку. У ньому є все необхідне: меблі, барна стійка, туалет, тераса, телевізор ... але всього лише один стіл і два стільці. Площа обідньої зони — 3,6 м², а загальна площа ресторану — 8 м². За чутками, ця хатинка — списана будка обхідника залізниці.
Ресторан працює виключно влітку — в червні і липні. Щоб поїсти, потрібно бронювати столик заздалегідь і сподіватися на удачу, тому що охочих стати єдиними гостями в цьому закладі чимало.

Адреса: Veikonkatu 1, 74100 Iisalmi, Финляндия


2. Kinderkookkafe  Амстердам, Голландія
Ідея: легалізувати дитячу працю.

Кафе являє собою сімейний ресторан і кулінарну школу в одній особі. Тут всім заправляють діти до 12 років: готують, накривають на стіл, приносять страви і миють посуд. Тут завжди панує весела неформальна атмосфера, і в меню — виключно традиційні голландські страви.
У вихідні, під керівництвом персоналу ресторану, юні кухарі готують вечері, печуть пироги і печиво, а відвідувачів, охочих спробувати творіння юних обдарувань, хоч відбавляй.

Адреса: Vondelpark 6B, 1071 AA Amsterdam, Нидерланды


3. Villa Escudero Resort  Філіппіни
Ідея: сніданок біля підніжжя водоспаду

Заклад є частиною філіппінського готелю і славиться не просто чудовим краєвидом на водоспад, він буквально знаходиться в декількох кроках від схилу. Столики ресторану виставлено прямо на воді, глибиною до 20 см.
В Villa Escudero Resort можна спробувати найпростішу їжу, якою харчуються філіппінські селяни. Хіба що, асортимент продуктів тут буде більш широким. А перекусивши, можна і поніжитися в теплій воді під сонечком прямо на схилі водоспаду.

Адреса: Tiaong - Dolores Rd, Tiaong, Quezon, Филиппины


4. Dick's Last Resort  США
Ідея: ввічливість — не про нас

Втомилися від пихатості і вишуканості дорогих ресторанів? Тоді вам варто відвідати Dick's Last Resort. Цей ресторан починав з високої кухні і швидко зазнав крах. Коли ж його творці відтворили своє дітище з точністю до навпаки, заклад не тільки став одним з найпопулярніших в Америці, але і полюбилося багатьом туристам.
Тут вам доведеться не тільки сперечатися з офіціантами щодо невірно оформленого замовлення, а й випрошувати собі столові прилади, носити дурний ковпак і терпіти глузування. Як би це не було парадоксально, людям це подобається, і ресторан має вже цілу мережу, продовжуючи рости і розвиватися по всій Америці. Ймовірно, люди просто втомилися від награної ввічливості і фальшивих посмішок.

Адреса: location 


5. Cabbages and Condoms - Таїланд
Ідея: соціальний проект зменшення народжуваності

На перший погляд в цьому ресторані нічого особливого для регіону: зелена галявина, кролики, джунглі, містки, ставок і прогулянкові доріжки. Однак, варто зайти всередину, як атмосфера закладу де манекени одягнені в дивні костюми або саркастичні фрази на табличках, розкидані по всьому ресторану, нагадає відвідувачам про важливість контрацепції — однієї з найбільших соціальних проблем сучасності.
У закладі по-справжньому смачна їжа і приємний інтер'єр, а до рахунку обов'язково додаються засоби контрацепції.

Адреса: location


6. Hadaka Sushi – Лас-Вегас, США [закрито]
Ідея: поєднуємо приємне з корисним

Ресторан славиться своїм оригінальним способом подачі страв, а саме за допомогою жіночих тіл. Персонал для цих цілей набирають з особливою ретельністю і виключно модельної зовнішності. При сервуванні страв їх тіла покривають банановим листям, а зверху розкладають суші та інші закуски.
Всі відвідувачі в захваті, і багато хто з них не раз відзначали той факт, що з такою подачею не зрівняється жоден найдорожчий фарфор в світі.


7. Heart Attack Grill – Лас-Вегас, США
Ідея: не підеш, поки все не доїси

Це, мабуть, найбожевільніший заклад, у всьому світі. Річ у тому, що аудиторія даного ресторану — люди, вагою понад 100 кг. Адже тільки вони здатні з'їсти бургер, калорійність якого становить понад 8 тисяч! А також коктейль з божевільною кількістю цукру або картоплю, обсмажену в відбірному салі.
Інтер'єр ресторану оформлений під госпіталь, а молоді офіціантки носять форму медсестри. Якщо ви замовите страву, вони обов'язково простежать, щоб ви з'їли все до останнього шматочка, в іншому випадку гостю може міцно дістатися. 

Адреса: 450 Fremont St #130, Las Vegas, NV 89101, США

© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: