img

5 речей, які потрібно зробити у Мюнхені

Мюнхен – це Баварія. А Баварія – це особлива атмосфера. Це місто не схоже на інші міста Німеччини, місто, в яке хоче повертатися знову і знову, щоб побавити величні палаци у передгір'ях Альп, вишукану готичну архітектуру, почути національні пісні та гомінкі розмови за келехом баварського пива. Це місто вміє зачаровувати своєю красою та невимушеними веселощами.

1. До полудня пройтись площею Св. Марії
Ця площа з'явилась у середині XII століття на місці торгівельної ярмарки та називалась у ті часи Ринковою площею. Потім її перейменували у «Зернову площу». Але було в неї й інше призначення. У стародавні часи вона слугувала ристалищем для лицарських турнірів. На сьогодні нічого не змінилося: як і півстоліття тому, тут проводяться усі важливі громадські заходи, свята, ярмарки та концерти.
Від архітектури на площі неможливо відірвати очей. Тут знаходяться знамениті Стара та нова Ратуші, відомі своїми годинниками з двома фігурними виставами. Зверху – знамените весілля Вільгема V з герцогинею Ренатою Лотаринзькою у 1568 році. Знизу – танець бондарів на честь визволення міста. Усе дійство починається об 11:00 та 12:00 упродовж всього року, а з 15 квітня до 15 жовтня – ще й о 17:00 та о 21:00.
Не забудьте глянути одним оком на сучасну скульптуру неподалеку від Старої Ратуші – пам’ятник Джульєтті. Це подарунок місту з Верони.

2. Хоч раз у житті відвідати Октоберфест
Цей захід відомий як «найбільше пивне свято-фестиваль у світі», традиційно святкується вже протягом 200-от років та має німецьке походження. Це незабутній досвід та дивовижні враження, за якими з’їжджаються мільйони людей з усього світу кожного року. Це ідеальне місце, щоб на один день забути про гарні манери й віддатися танцям, пісням та шаленій атмосфері цієї великої події.
Ні в якому разі не пропустіть відкриття фестивалю, яке очолює мер міста відкриттям першої бочки пива. Це незабутнє видовище! Обов’язково спробуйте страви місцевої баварської кухні: рульку, курку-гриль, запечену рибу, кренделі, вершковий сир та багато іншого. Відвідайте атракціон, встановлений спеціально до свята, подивіться на костюмовану ходу, прогуляйтесь лугом Терези або відправтесь в оглядову екскурсію Мюнхеном.

3. Влаштувати пікнік та проїхатися на серфі в Англійському саду
Цей парк розташований у самому серці міста та займає майже 6 км від центру до його околиць й має неймовірні зелені види зі всіх ракурсів. До речі, це один з перших парків сучасної Європи що став доступним для всіх охочих.
У Англійського саду багато особливостей, і одна з них — величезна кількість водойм. Це і ставки, і озера, і струмки, які живляться підземними водами річки Ізару.
Найбільший струмок парку називається Айсбах. І саме тут любителі серфінгу можуть спробувати осідлати дошку в незвичайному напрямку улюбленого спорту — струмковий серфінг. Струмок утворює справжню хвилю на самому початку. Щоб відшукати це місце, орієнтуйтеся на Будинок Мистецтв.

4. Прогулятися центральними вулицями й музеям
В жодному разі не беріть таксі заради того, щоб оглянути місто. Ходіть пішки!
Річ у тому, що тільки так ви зможете помітити й оцінити красу архітектури цього міста. Тут всюди — дрібні деталі, які навряд чи можна помітити здалеку, не знаючи про них. Мюнхен взагалі любить дивувати своїх гостей розкішними фасадами, мальовничими місцями й давніми традиціями.
Якщо ви шанувальник живопису, то обов'язково відвідайте Нову Пінакотеку — картинну галерею, де до цього дня можна побачити оригінал знаменитих «Соняшників» Ван Гога. Спеціально для автолюбителів і шанувальників бренду BMW в Мюнхені відкрито «Музей BMW», розташований в незвичайному будинку в формі чаші. А для тих, хто хоче пізнавати традиції й побут баварської культури, радимо відвідати Баварський національний музей.
Головне — не поспішайте, просто отримуйте задоволення від прогулянки та відкривайте для себе абсолютно новий світ баварської історії.

5. Пройтися кварталом художників
Квартал художників або «богемний квартал» називається Шварбінг, і він знаменитий тим, що колись вважався привабливим місцем для всіх творчих професій — художників, музикантів, письменників і т.д.
Сьогодні квартал вже не такий артистичний, як раніше. Шварбінг тепер знаменитий лише своїми нічними розвагами. Однак, якщо придивитися, подекуди, тут ще залишилися арт-майстерні, художні лавки, збереглася атмосфера старого «богемного» місця, творчого та інтелектуального.

© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: