img

10 місць в Італії, про які не пишуть в путівниках

«Я люблю твої прекрасні моря і твої піднесені Альпи,
я люблю твої урочисті пам'ятники і твої безсмертні спогади;
Я люблю твою славу і твою красу
».
— Едмондо де Амісіс

 

Італія — це почуття. Дивовижна, романтична, вражає своєю красою, створена з любов'ю і нею ж натхненна країна вічного сонця. Вона не потребує представлення, адже і до цього дня залишається однією з найкрасивіших країн Європи.

Італія — законодавець високої моди, яка подарувала світу знаменитих художників, модельєрів, архітекторів, талановитих вчених і музикантів. Кожне її місто — це частина великої історії, частина життя геніїв, безмежне джерело пам'яток. Подорожувати по цій країні можна вічність, і кожен раз вам захочеться повернутися сюди знову.

Ця добірка рекомендується тим, хто вже не перший раз відвідує Італію, кому потрібні нові відкриття і маса вражень, кому набридли популярні travel-вибірки, і тим хто мріє побачити найпотаємніші куточки цієї країни.

 

Vipiteno, Trentino-Alto Adige
Віпітено — маленьке казкове містечко в італійських Альпах, місце старовинних будівель і розкішних фасадів (XIV в), своєрідна переправа між Німеччиною і Італією. 75 відсотків жителів міста говорять рідною німецькою мовою, а всі вказівники міста представлені італійською та німецькою мовами. З усіх боків місто оточене гірськими вершинами.

photo by @marina_demse 

 

Grottammare
Гротамаре — мальовничий курорт на півдні Пальмової Рів'єри. Знаменитий своїми розкішними пляжами з дрібним золотистим піском, чистою водою і архітектурним виглядом центру. Тут цілий рік досить тихо і не людно — ідеально для усамітненої відпустки.

photo by @francast91

 

Molveno
Мольвено — крихітне містечко на березі озера Доломіті-ді-Брента, справжній рай для поціновувачів незайманої природи і душевного спокою. Велика частина міста — заповідна зона: тут і квітучі луки, і п'янке від зелені повітря, і шум струмків і водоспадів. Побачити тут світанок це як повірити в диво природи.

photo by @funk_design 

 

Santuario Madonna della Corona
Святилище Мадонни делла Корона — церква на скелі Монте Бальдо, на висоті 744 метри над рівнем моря, всього в 45 кілометрах від Верони. У святилищі поклоняються Богоматері Скорботи, яку, за легендою, знайшли на краю прірви в 1522 році.

photo by @lin.alessio

 

Dolomites
Доломітові Альпи — дванадцять великих долин із селищами та невеликими курортними містечками на північному сході Італії, здебільшого в Трентіно-Альто-Адідже, й у кожного з цих містечок своя виняткова атмосфера. Альпи включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

photo by @elliotgrafton

 

Lago di Braies, Tiroly
Браєс — найкрасивіше і найглибше озеро в Доломітових Альпах в Південному Тіролі, біля підніжжя гори Крода дель Беккі, яке вже давно завоювало серця жителів галасливих мегаполісів, котрі приїжджають до його берегів відпочити від міської метушні. У цьому районі дуже багато піших туристичних маршрутів, а якщо маєте бажання подивитися на цю красу з води, можна орендувати човен.

photo by @heykelseyj

 

Liberia Accqua Alta, Venice
Яким у Вашій уяві повинен бути книжковий магазинчик?
Маленький зал, стелажі, тиша і подекуди шелест книжкових сторінок. Однак ця букіністична крамниця, що розташована на одному з каналів Венеції, руйнує всі можливі стереотипи. Шарм і колорит цього місця полягає в тому, що всі книги лежать величезними стопками, з підлоги і до стелі, і тут їх не менше тисячі. Правда, з огляду на те, що у Венеції періодично піднімається рівень води, щоб уникнути псування книг, власник магазинчика вирішив складати всі паперові вироби в старі ванни і навіть гондоли.

photo by @icydonia 

 

Civita di Bagnoregio, Lazio
Чівіта ді Баньореджо — невелике село в регіоні Лаціо, провінції міста Вітербо, приблизно в 140 км від Риму. Поселення існувало з часів античності і до кінця Середньовіччя. У 1695 році в цьому районі вибухнув сильний землетрус, що зруйнував безліч будинків: зсуви і обвали буквально відрізали місто від решти світу. Жителі, які вижили були змушені спуститися вниз і осісти в селищі Баньореджо. Зараз це місце прозвали «Мертвим містом», яке повільно руйнується вже протягом декількох століть.

photo by @bendeckalejandro 

 

Manarola Liguria, Cinque terre
Манарола — найстаріше з п'яти міст, що належать національному парку Чінкве-Терре. Різнобарвні будівлі, віком понад тисячу років, які розташовані на крутій скелі, види що захоплють, фотогенічність природи, розвинені виноробство і рибальство — все це привертає увагу навіть досвідченого туриста.

photo by @mysmallbigworld_ 

 

Dolceacqua
Дольчеаккуа — маленьке старовинне містечко в регіоні Лігурія, провінції Імперія. Його головні визначні пам'ятки, замок і міст, зображені на полотні французького художника Моне, який гостював тут в 1884 році. Тут відчувається дух справжньої, затишній Італії, з її художніми і ремісничими майстернями, господарствами і винними погребами.

photo by @_enk


© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: