img

Instaplaces з душею. Одеса

Щоразу коли виходиш за поріг свого будинку сподіваєшся на цікаву пригоду, правда?


Ми готові долати безліч перельотів, години очікувань, кілометри доріг заради нових вражень. І кожного разу хочеться відчути щось нове, адже нам вже не цікаво просто жити в готелі, просто поїсти у ресторані. Кожен намагається прагнути до чогось особливого..особливого і з душею.
Погодьтесь, сучасну людину вкрай важко здивувати у подорожі лише смачною кухнею, стильним інтер'єром закладу, чи зручним ліжком у готелі, та сьогодні я розповім вам свою історію прекрасного вікенду в місті Одеса, яке змогло вразити мене своєю неповторною атмосферу і душею.

BENEDIKT.World of breakfasts  — Садова, 19

Що особливого:

Меню майорить різноманіттям традиційних сніданків із безлічі країн світу. Наприклад, англійський сніданок містить в собі яєчню, бекон, сосиски та червону квасолю, а от білоруський сніданок — це, звичайно ж, деруни зі сметаною. Загалом, меню налічує понад 20 позицій для сніданку, особисто моїм фаворитом стала страва — шакшука з фрикадельками із телятини.

Дещо з меню:

Англійський сніданок — 169 ₴

Сицилійський сніданок — 189 ₴

Ірландська кава — 80 ₴


Wine&pillow bar — Дерибасівська, 26

Що особливого:

Кожен закуток кафе — насолода для очей, так би мовити «дівчачий рай». Це місце створено для того, щоб одягти красиву сукню і насолоджуватися приємними розмовами з подругами або коханою людиною. У меню тут можна знайти круасани, вафлі та закуски до вина. Асортимент вина широкий, на будь-який смак. Рекомендую завітати у це місце впродовж вашої прогулянки центром міста, просто зайти на один келих білого сухого. Такого ж легкого, як і весь Ваш день, адже Ви в Одесі.

Дещо з меню:

Сирне плато — 165 ₴

Pinot Grigio — 420 ₴


Vinobroteria — Чайковського, 19

Що особливого:


Балкон і тартар!
«Vinobroteria» має чудову кухню, прекрасний інтер'єр, та головне — Ви зможете насолоджуватись ланчем, сидячи біля відчиненого вікна, спостерігати за містом, відчувати легкий теплий вітер та зловити себе на думці, що це один із щасливих моментів у вашому житті. Атмосфера закладу зачаровує, тому обов’язково завітайте після вечірньої прогулянки від моря.

Дещо з меню:

Тартар  — 195 ₴

Яйце пашот с авокадо-гриль — 130 ₴

Pinot Gridgio — 190 ₴


CITYFOOD.MARKET — Рішельєвська, 9А

Що особливого:

Місце зустрічі компаній та людей із різним стилем та темпом життя, поглядами та можливостями, смаками та вподобаннями. На двох поверхах будівлі (1200 м²) розташувалися, мабуть, всі можливі смаки, кольори та ресторанні концепції: 13 кафе, 6 барів, живі концерти та вечірки. Це місце асоціюється з душею вільного і щасливого митця.

Найкращий час для відвідування — вечір п'ятниці або суботи. Гарантовано жива музика, багато цікавих людей, а ще дуже смачна їжа і звичайно — вино. До речі, для вина тут виділено окреме місце із дуже символічною назвою «BAR-DO». Круте місце з майже безкінечним вибором (50 позицій вина з Франції, Італії, Чилі), впевнена, тут кожен знайде саме те, що йому до вподоби. До вина особисто я обрала страви з «Чорноморки», яка знаходиться на 2-му поверсі. Там пропонують обрати рибу або морепродукти та подивитись як їх готують саме для Вас.

Дещо з меню:

Chianti Abbazia червоне — 95 ₴

Хумус з фалафелем — 76 ₴

MEXICANO Хот-дог — 69 ₴

Сет с гребінцями, креветками у вершковому соусі — 450 ₴


The FITZ — Катерининська, 6

Що особливого:


Надзвичайно стильне місце. Заклад має дизайнерський інтер'єр, що відтворює атмосферу американських барів часів «сухого» закону, ідеальна авторська коктейльна карта, а також дуже-дуже сучасна музика. Саме така, яка грає в найкращих барах Сан-Франциско. Той, хто займається підбором музики для цього закладу, заслуговує на особливу подяку. Мабуть, саме тому у «FITZ» можна зустріти і 40-річного чоловіка у вінтажній шкіряній куртці, і insta-дівчат, і все це дуже гармонійно поєднується. Для мене, цей бар уособлює слово «стиль». Ніколи не пропускаю його коли буваю в Одесі. Особиста рекомендація напій — Bloody Mary.

Дещо з меню:

Renaissanse Sour — 199 ₴

Bloody Mary — 189 ₴

Indigo Spritz — 199 ₴


Pivnoy Sad — Гаванна, 6 (Міський сад)

Що особливого:

Саме тут Ви зможете відчути настрій Одеси. За два дні я була там двічі, перший раз — вранці на літній терасі, а другий — ввечері в основній залі. І здавалось, що це два абсолютно різних місця поєднані одним гастрономічним задоволенням.
Тут варто спробувати страви традиційної одеської кухні — смажену барабульку, щучий кав'яр на льоду і обов'язково тюлечку по-одеськи (саме так ніжно «тюлечка»), а ще крафтове пиво власного виробництва. Хочу також відзначити подачу страв. Наприклад, кав'яр з тостами був прикрашений квітами, саме такими, які можна зустріти на клумбі одеського дворика. Попри «пивний» формат закладу, тут дуже серйозна підготовка офіціантів, які не бояться брати на себе відповідальність і рекомендувати страви. Адже, зазвичай, на питання «Що Ви можете порекомендувати?» офіціанти відповідають «У нас все смачно», або «А що Ви любите?». Тут все інакше, Вас зустрінуть, порекомендують, нагодують і попіклуються, щоб Ви були ситими та щасливими. Порції дуже великі, але визначитися з меню складно — хочеться абсолютно все!

Дещо з меню:

Барабулька — 359 ₴

Тюлечка по-одеськи — 89 ₴

Щучий кав'яр — 299 ₴

Пиво Flowers Blunch — 89 ₴


Hotel Milano by Reikartz Collection — Червоний провулок, 1

Що особливого:

Моя подорож тривала лише 2 дні, але по відчуттях — значно довше. Хоча я нікуди не поспішала — віддалась волі випадку. Мала змогу гуляти до моря і назад, по дорозі відвідуючи заклади які привертали увагу. Усе це стало можливим завдяки вдало підібраному готелю з неперевершеною геолокацією. Hotel Milano — це надзвичайне місце, абсолютно «моє» по усім критеріям. Стильний, але стриманий, без надуманої «розкоші», скоріше дизайнерський. Але головне — він атмосферний. Дворик, рецепція, ресторан, вид з вікон на Дерибасівську, звуки скрипки та саксофону, що доносяться з вулиці. Це лаконічне місце, що доповнить Вашу подорож, місце, де хочеться залишитись і куди хочеться повернутись.

 

© Анна Белая
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

 

 

Поділитися в: