img

Порту: чайки, портвейн і «своя атмосфера»

Порту — одне з найдавніших міст в Європі і негласна столиця Північної частини Португалії; місто моряків, солоного повітря, рибальських човнів, чайок і портвейну. Тут чіткіше і ясніше відчуваєш національний менталітет і культуру Португалії, тут в кожному маленькому ресторанчику — «своя атмосфера».

У цій статті зібрано ТОП-7 найкращих гастрономічних місць, відвідавши які ви куди краще познайомитеся з культурою, характером і атмосферою цієї, поки що, нетуристичної країни. 


Prova wine food & pleasure
З першого погляду здається, що це туристичне місце, одне з десятків інших, які пустують в денний час. Однак, побувавши тут, я знайшла причину відсутності натовпу — невдале розташування, прямо навпроти вузької житлової вулички, на якій мені пощастило оселитися.
Прекрасний гастрономічний бар з величезним вибором вина і португальського портвейну. Здається, тут я вперше побачила душу цього міста. Дивовижно, але сюди йдеш не так за смаком, як за атмосферою — приємний інтер'єр, доброзичливий персонал, натхненний сомельє, який з усією пристрастю до своєї справи, та цікавими розповідями занурить вас в історію і навчить розрізняти португальські вина за один вечір. Тут вам запропонують, на підставі ваших смаків і уподобань, краще португальське вино і закуски до нього, а якщо вам не сподобається — запропонують ще кілька позицій.
Відвідувати це місце краще удвох або цілою компанією. До вашого столика обов'язково приєднається сомельє, із запрошенням поринути в культуру португальських вин. Насолоджуйтесь вечором і відчуйте цю вибухову, трохи ледачу, але нескінченно творчу атмосферу Порту.

R. de Ferreira Borges 86, 4050-209 


Fraggi café
Кафе-морозиво або «кафе для сніданку». Нічого особливого враховуючи те, що в місті і без того досить багато місць, де вам приготують бельгійські вафлі або американські панкейки, причому набагато дешевше. Однак, у цього місця один жирний плюс — найсмачніше морозиво в місті. Якщо захочете освіжитися, раджу все-таки дійти сюди.

R. das Flores 265, 4000-069 


Tasquinha Zé Povinho
Справжній рай для любителів домашньої кухні. Ні, тут вам не будуть красиво укладати маленьку порцію м'яса на величезну білу тарілку, не будуть прикрашати зеленню або використовувати екзотичний соус. Тут португальська домашня кухня у всій своїй красі:  свіжа, смачна, ситна. Правда, враховуйте те, що для когось вона може здатися надто жирною. Особливо, національна булочка із котлетою зі свинини (мені вона здалася занадто сухою, але це вже особливості самої страви). Порції середні, не гігантські, але все-таки краще десять разів подумати, перш ніж замовляти другу страву.

R. de Clemente Meneres nº36, 4050-010


Marisqueira do Porto
Якщо ви шанувальник морепродуктів — вам сюди.
Багато простору, по особливому свіжо, від чого після відвідування створюється відчуття неймовірної легкості, сонячна атмосфера і прекрасний персонал який готовий порадити гостям кращу страву дня. І так, тут дійсно свіжі морепродукти: починаючи від устриць і закінчуючи омарами. Мені здалося, що злегка завищені ціни, але з іншого боку, для такого смаку страв — дуже гідно.
Якщо ви виявилися надто далеко звідси, то можна знайти не менш приємне місце ближче. Є цілий список місць, де в Порту готують найсвіжіші морепродукти.

Rua do Campo Alegre 110, 4150-168


Porta 4
Маленький тапас-бар з п'ятьма столиками недалеко від набережної. Місце, де їжа зведена в культ мистецтва. Тут дійсно смачно все, від закусок до головних страв. Чудове вино (навіть те, що на розлив), середні ціни, невелике меню і винна карта. Якщо візьмете «меню від шефа» вас буде обслуговувати харизматичний власник закладу.
Якщо хочете гастрономічного свята, однозначно рекомендовано до відвідування. Але майте на увазі, що бронювати столик необхідно не пізніше, ніж за добу до відвідування.

R. do Dr. Barbosa de Castro 4, 4050-090


Adega Vila Meã
Автентичне місце з домашньою португальською кухнею в самому центрі міста.
Відчуття — наче в гостях у португальської сім'ї, настільки тут тепло і затишно. На перший погляд може здатися, що тут трохи завищені ціни. Однак, замовивши першу страву, ви зрозумієте чому. Порції просто величезні! Не знаю, як це все може з'їсти одна людина, але маленьких страв тут просто не існує. Попри це, їжа дуже смачна. Тому, якщо ви йдете парою, просто розділіть страви на двох.

Rua dos Caldeireiros 62


© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: