img

Як знайти хорошу роботу - 7 способів пошуку

Відвідати кожен куточок землі мріє майже кожен мандрівник. Але найчастіше нас зупиняє тільки одне — гроші. Часи, коли можна було легко знайти роботу відразу після закінчення школи або університету і залишатися на ній до виходу на пенсію, звичайно, в минулому. Прогрес не стоїть на місці, тому деякі традиційні способи пошуку стали втрачати популярність. Здобувачі стають все більш креативними і використовують нові стратегії для просування по кар'єрних сходах.

1. Коло знайомих
Кажуть, що інформація про безліч вакансій ніколи не розміщується публічно. Це явище називають «прихованим ринком праці». Люди, з якими ви спілкуєтеся, можуть зіграти важливу роль при пошуку нового місця роботи навіть якщо ніхто з тих, кого ви знаєте безпосередньо, не володіє інформацією про вакансії. Сформувати коло знайомих можна як офлайн, так і онлайн. Відвідуйте професійні заходи та обмінюйтеся контактами з тими, хто домігся успіху у вашій галузі. Ви також можете познайомитися з фахівцями через соціальні мережі, такі як Facebook або Twitter.

2. Дошки оголошень
Хоча деякі з дошок оголошень можуть все ще існувати в буквальному сенсі, багато хто перейшов до віртуального формату. Ви можете знайти опубліковані вакансії на величезній кількості сайтів, присвячених кар'єрі. Цей спосіб схожий на традиційний, проте має серйозні переваги: ви економите час, отримуєте актуальні відомості про пропозиції роботодавців і навіть можете шукати роботу в інших містах і країнах.

3. Ярмарки вакансій
Ярмарки вакансій, як правило, орієнтовані на конкретні галузі, хоча деякі з них - загального характеру. Зазвичай в описі заходів містяться переліки компаній, які братимуть в них участь. Зустріньтеся з важливими вас роботодавцями, принесіть кілька варіантів резюме і будьте готові вигідно «продати» себе. Сприймайте будь-які розмови з рекрутерами як міні-інтерв'ю, які можуть сформувати враження про вас. Деякі підприємства можуть навіть організовувати розширені співбесіди прямо на ярмарках для тих кандидатів, які відповідають їх вимогам.

4. Офіційні сайти компаній
Складіть список компаній, з якими ви б хотіли співпрацювати і регулярно відвідуйте їхні сайти. Коли ви вже виділили роботодавців мрії, чому б не перейти безпосередньо до розділу «Вакансії»? Є шанс, що ви знайдете саме те, що так довго шукали.

5. Холодні контакти
Якщо серед опублікованих вакансій у конкретного роботодавця ви не можете знайти необхідну, спробуйте зв'язатися з представником компанії безпосередньо. Спробуйте знайти електронну пошту або номер телефону фахівця з підбору персоналу, наприклад, на веб-сайті компанії. Дізнайтеся, чи планують вони набирати співробітників з вашої професійної області, і обов'язково додайте копію свого резюме до кожного листа, яке ви відправляєте. Ви також можете поцікавитися, які навички чи якості організація шукає в кандидата. Майте на увазі, що такого роду звернення можуть бути не завжди добре сприйняті, але є шанс, що ви отримаєте інформацію, яка допоможе працевлаштуватися.

6. Агентства з працевлаштування
Агентства та консультанти з працевлаштування працюють, в основному, за завданнями великих компаній. Найчастіше вони співпрацюють з кількома організаціями одночасно. Рекрутери знаходяться в постійному контакті з роботодавцями та добре обізнані про вакансії. Їх діяльність спрямована на пошук відповідного кандидата. Вони використовують ряд методів пошуку співробітників, щоб «закрити» вакансію. У їх числі сайти з пропозиціями про роботу, соціальні мережі та інші методи хедхантинга. Ви можете звернутися до фахівців з підбору особисто або через Інтернет і отримати інформацію про відкриті вакансії.

7. Реферальні програми
У деяких випадках робота може знайти вас сама, навіть якщо ви не планували її шукати. Окремі роботодавці пропонують своїм співробітникам бонуси за залучення успішних кандидатів в компанію. Це безпрограшна ситуація для всіх: ви отримуєте нову роботу, а людині, яка вас порекомендував, виплачують винагороду за залучення висококласного співробітника.

Висновок
Тепер у вас є певні уявлення про те, де і як знайти хорошу роботу. Відкиньте всі сумніви і приступайте до справи негайно. Не відкладайте отримані знання в довгий ящик, адже ви можете почати пошуки роботи вашої мрії вже сьогодні.

Поділитися в: