img

Про внутрішній туризм в Україні, лоукостери та безвіз

Початок нового року це гарний привід запланувати нові подорожі, визначитися з новими локаціями та відправитись у незвідані місця. Та як краще, спланувати відпустку самому чи довірити свій відпочинок професіоналам? Про тонкощі організації турів в Україні нам розповість, старший менеджер Reikartz Travel Ukraine, Богдана Вовчок.

Як ви оцінюєте внутрішній туризм в нашій країні та чи мають попит тури по Україні?
Україна – найбільша країна з тих, чиї межі повністю лежать у Європі. Країна з незчисленним історичним, архітектурним та культурним надбанням, країна яка не втрачає свої традиції та несе їх крізь віки. Тому кожен українець – просто не може бути байдужим до пізнання своєї держави, свого народу та своїх предків. Ми просто не можемо пізнати іншу культуру, вдихнути на повні легені іноземні цивілізації допоки ми не пізнаємо своє, рідне, те, що тече у кожного українця в крові.
На сьогодні подорожі Україною дають можливість побачити та відкрити для кожного те, що краще побачити один раз, ніж багато раз почути. З кожним роком ми удосконалюємо та відшліфовуємо той дорогоцінний скарб по крихких уламках історії аби дивувати кожного разу навіть найзавзятіших мандрівників.

З чого починати організацію своєї мандрівки на вашу думку?
В Наш час туристи діляться на два табори, ті що користуються послугами туристичних операторів, і ті що самостійно організовують своє дозвілля у містах України. Безперечно кожен з сегментів повинен існувати, кожен повинен сам вирішувати як для нього комфортніше.
Ми як туристичний оператор – раді розказати чому варто обрати послуги, які для туристичних подорожей готує команда людей з метою відпочинку та пізнання України.
Тим паче, що продумана та організована подорож – це, також, чудовий подарунок. Подаровані враження назавжди залишаться у пам’яті близьких. Вам лише варто зателефонувати, обрати місто, отримати сертифікат та подарувати його. А усю організацію «турів під ключ» бере на себе туроператор. Від індивідуальних екскурсій з гідом до романтичного декору номеру - ми гарантуємо своїм туристам чудовий відпочинок та зв’язок з відповідальним менеджером 24/7.
Менеджер – це людина, яка за будь-яких питань у новому незнайомому місті, будь-яких додаткових побажань або форс-мажорних ситуацій, завжди готова відповісти на усі запитання та оперативно допомогти. Це приятель, друг, брат який готовий до будь-яких моментів зв’язаних у турі, ну ще і фотограф, офіціант, консьєрж, механік і лікар – якщо це груповий тур, звичайно це дуже голосно звучить, але ми готові на все для Вашого ідеального відпочинку разом з Reikartz Travel Ukraine.

Чим все ж різняться тури по Україні та в Європу?
Раніше загально прийнятою думкою було те, що туризм по Україні бюджетна версія відпочинку, старі автобуси, брудні готелі (аби переночувати одну ніч і втекти), харчування на заправних станціях або фаст-фудах, гіди які завчили одну і ту саму фразу, або що гірше придумують все на ходу. Усі прагнули хоч на день, але втекти в європейську країну, та побачити як живе той люд, де так добре.
З впевненістю можу Вас завірити – що це вже давно не так. З можливостями на 2019 рік у різновидностях послуг та конкуренцією на ринку, кожен туристичний оператор максимально старається завірити для туриста найкращі умови перебування у турах, обрати найцікавіші послуги, та показати унікальні місця для максимальних вражень.

У 2018 році на український ринок почали заходити лоукостери, авіаперельоти у Європу стають доступнішими, чи стане вартість туру по Україні від цього менша?
З кожним днем туристи, що подорожують Україною – стають вимогливішими. Їх вже давно не влаштовує низький рівень послуг, або одна екскурсія в день. Ми стали на ступінь вище в наданні послуг, найкращі гіди, максимально цікаве та важливе надання інформації під час екскурсій, комфортний транспорт високого класу, одні з найкращих готелів України, смачне харчування та пакети послуг де все включено. Ми не можемо понижувати планку лише для того аби знизити вартість, нас просто не зрозуміють ті гості які вже не один рік подорожують разом з нами. Через це ми й не залежні від лоукостерів та інших чинників пов'язаних з міжнародним туризмом.

Яким чином вплинув безвіз на внутрішній туризм?
Безвіз, з першого погляду це досить слабке та болюче місце українського туризму, але це лише з першого погляду.
Чому так впевнено? Тому що на шляху до розвитку туризму в Україні, незліченну кількість разів зустрічала гостей які можуть і дозволяють собі подорожі навколо світу.
Вони не тільки вивчають інші ті величні цивілізації, але й шанують і поновлюють свої знання про рідну землю, про свою історію, прищеплюють своїм дітям любов, пізнання та повагу до України не тільки через шкільні підручники, але й через подорожі, де можна не тільки дізнатись про все з вуст корінних жителів, але й побачити ті скарби предків, які залишились до нашого часу.
Професійні гіди, що перевірені часом – це саме ті люди які дійсно варті Вашої уваги, ті, яким аплодують після завершення екскурсії та за їх розповідями повертаються у те чи інше місто. Вони не тільки гарно розкажуть, але й пригостять смаколиками, адже гостинність українців ніколи не знала меж.

Чи залежить тур лише від гіда?
Гід у турі – це безперечно один з найважливіших гравців команди що піклується про максимально професійну та комфортну подорож. Як часто траплялись випадки, що у групі знаходились гості, які шукали своє давнє коріння, або їхали за маловідомими історичними фактами.
Пригадується один випадок коли з Києва виїхала група в тур, це був тур «10 Західних Чудес». Саме у цьому турі ми відвідували «Тараканівський форт» у с. Тараканів, Рівенської області. Саме тоді, до нашого гіда звернулась одна з туристок, з якою ми відвідали вже понад 20 міст. У Неї у руках було старе затерте фото, на якому був зображений статний чоловік у військовій формі, з іншої сторони були ініціали – це був її дідусь, якого забрали на фронт у 1944 р., після чого з архіву вдалось довідатися, що остання локація перебування була саме у цьому селі. Історія, мабуть, не сама незвичайна, але після усіх екскурсій коли група заселилась у готель та розпочався час відпочинку ми разом з гідом відправились у с. Тараканів для відповідей на запитання Туристки. Ми побували у сільській раді, у трьох будинках, поспілкувались з місцевими жителями, які ще пам’ятали з дитинства того самотнього чоловіка який доживав свого віку у селі Тараканів. Нам навіть вдалось побувати біля старого залишеного будинку та що немало важливо опівночі нас спровадили до місця поховання старенького, де єдина внучка змогла вперше привітатись з людиною, яку вона так довго шукала. Це не входить до обов’язків професійних гідів, вони не очікують жодних матеріальних подяк. Все дуже просто – це люди, які безмежно люблять свою справу. Які пишаються своїм регіоном, це історики, у яких за плечима незліченна кількість досліджень свого краю, вони це роблять тому що це їх поклик душі, а не холодний заробіток грошей.

© Богдана Вовчок
старший менеджер
Reikartz Travel Ukraine

Поділитися в: