img

Одеса! Море, хвилі та шум прибою

Оновити свої соцмережі і залишити «море» вражень на все життя.

Так, Одеса — одне з найчарівніших і найкрасивіших міст в Україні. Вишукана архітектура, незвичайний стиль і колорит у кожній деталі, море з золотими піщаними пляжами та скелястими глиняними кручами. Зачаровує, чи не так? Одеса багата на гарні локації, які прикрасять будь-яку фотосесію.Одним із кращих місць для романтичної фотосесії на морському узбережжі можна сміливо назвати пляж «Фонтанка». Тут і бурхливі хвилі, і затишні бухти, розділені камінням, і піщана берегова лінія, уздовж якої вже відразу бачиться чудовий кадр. Кращий час для зйомки — рано-вранці, коли кольори трохи холодні, повітря чисте і з'являються перші промені сонця, що сходить. Або сутінки — варто почекати всього 20–30 хвилин після заходу сонця і ви отримаєте тепле та золотаве світло, яке прекрасно підійде для Love Story.

Окремо варто відзначити лиман Куяльник — улюблене місце всіх одеських фотографів. Лиман чарує своїми космічними краєвидами, особливо коли покривається сіллю. Рожева вода, біла блискуча сіль під ногами, далекі схили на горизонті... Але найголовніше, що тут є багато покинутих дореволюційних будівель з башточками, широкими сходами й вітражними вікнами. До багатьох з них навіть можна потрапити всередину і влаштувати вінтажну фотосесію.

Гойдалки у морі — новий тренд морських фотосесій, він ще не став масовим явищем, тому радимо поспішити. Локація знаходиться на пляжі «Манго». Для гарних фото рекомендуємо убрання з легких тканин. При цьому зовсім не обов'язково роздягатися до купальника, можна просто одягти легку сукню.

Вікенд під вітрилами
Одеса славиться не тільки своїм морським портом, але і яхт-клубами, яких офіціно зареєстрованих у Одесі три: яхт-клуб Морвокзалу, яхт-клуб «Отрада» і яхт-клуб «Посейдон». Яхт-клуб морвокзалу розташувався в самому центрі Одеси зовсім поруч з Потьомкінськими сходами і готелем «Одеса». Переваги яхт-клубу в прекрасній дорожній розв'язці, зручній стоянці і розвиненій інфраструктурі. Попри те, що яхт-клуб розташований в центрі міста, ціни є більш ніж доступними, що забезпечує заповнюваність стоянки на 75–80%. Яхт-клуб «Отрада» або «Чорноморський яхт-клуб» вибирають яхтсмени, які віддають перевагу тиші та усамітненню. Яхт-клуб розташований недалеко від однойменного пляжу «Отрада». Природа в цьому райському куточку просто чудова. Зовсім поруч з яхт-клубом проходить так звана «траса здоров'я» — улюблений маршрут одеситів, які ведуть активний спосіб життя. Зелений масив парку ім. Тараса Шевченка гарантує прекрасний захист від міської метушні, дорожнього пилу та шуму. Яхт-клуб «Посейдон» розташований на 8 станції Великого Фонтану поблизу від ресторану Колумбус, у зв'язку з чим, з легкої руки одеситів, його часто так і називають: «яхт-клуб Колумбус». Відносне мілководдя накладає деякі обмеження на тип припаркованих яхт. Здебільшого, «Посейдон» обирають власники моторних яхт та моделей від найпрестижніших світових брендів.

Адреналін на всі 100%

Напрямки в сучасному водному спорті неймовірно різноманітні, а тому, кожен охочий має можливість вибрати найбільш оптимальний для себе варіант активного відпочинку. Кайтсерфінг в Одесі дуже популярний напрям активного морського відпочинку. Здавалося б, складного нічого немає, але гарна фізична підготовка зайвою не буде. Для новачків діють спеціальні кайт-школи, де всіх охочих поставлять на дошку і навчать поводженню на воді. Варто зауважити, що навчитися кататися саме на воді складніше ніж на твердій поверхні. Причина криється у тому, що, у будь-якому іншому вигляді кайтинга, ви вже знаходитеся на поверхні (на піску, на снігу і т.п.). У воді ж Вам треба зробити певні зусилля, утримати баланс, набрати швидкість і «вийти», шляхом техніки, на поверхню води, що і є найважчим у кайтсерфінгу. Не менш популярним і екстремальним видом спорту є вейкбординг. Механізм дії: канатна дорога буксирує райдера, який стоїть на короткій, але широкій дошці. Рухаючись на швидкості 30–40 км/ год, канатка проходить через перешкоди, які спортсмен використовує як трамплін.

Серфінг — більш звичне заняття на водних просторах і любителям морських хвиль давно знайоме. На морському побережжі Одесси хвилі загалом від локальних вітрів та локальних штормів. Мало хто знає, але в Одесі існує клуб серфінгістів. На одеському узбережжі є тільки одне місце де встають придатні для серфінгу хвилі — це пляж Аркадія. В Аркадії дуже цікава і досить якісна за своєю структурою хвиля. У Чорноморську є кілька місць для катання: з піщаним дном — хвиля на пляжі з піщаним дном більш безпечна і похила і є з кам'яним дном, так званий риф. Робити свої перші кроки на такому місці дуже небезпечно, але для просунутих серферів це місце ідеально підходить.

Поділитися в:

Читайте також:

Подорожі

Сім наймальовничіших місць осінньої Британії

Подорожі

Топ-6 найбільш незвичних подорожей на поїзді

Особистий вимір
Подорожі
Корисне
Міста

Порту: чайки, портвейн і «своя атмосфера»

Міста

Одеса ― сонячна, неповторна!