img

Крит: центр грецької гостинності

Крит — найбільший, та найпопулярніший грецький острів, який заслужив статус туристичного центру в Середземномор'ї.

Він же — батьківщина Зевса, батьківщина царя Міноса і всієї мінойської цивілізації, а також скарбниця древньої легенди про Мінотавра.

Сюди приїжджають, щоб відчути традиції древніх цивілізацій, помилуватися гірською природою, синім морем і багряними заходами сонця. Тут будуть відчувати себе комфортно як любителі активного відпочинку, так і пляжного. А щоб краще дізнатися про грецьку гостинність, обов'язково варто побувати в місцевих тавернах, якомога далі від туристичних місць або ж тих, що полюбилися вже самим критянам.

У цій статті зібрані ТОП-5 кращих таверн Криту, де кожен мандрівник може приємно провести час і смачно поїсти, не витративши при цьому в перший же вечір весь бюджет поїздки.

Taverna Galera
Невелика таверна з прекрасним видом на море і свіжими морепродуктами. Туристів фактично немає, тому що заклад розташовано далеко від центру, зате тут завжди багато місцевих, які заїжджають на обід або вечерю з цілою компанією друзів.
Душевно, світло, привітний персонал і не високі ціни.

Stamathioudaki 93, Rethymno 


Ali Vafi's garden
Ресторан, сховався прямо посеред квітучого саду грейпфрутових і лимонних дерев. Атмосферне місце з прекрасною музикою і смачною їжею. Підійде для романтичних побачень або ж тихих посиденьок з друзями.
Ціни — середні. З відвідувачів — в основному, тільки місцеві греки.

Tζανέ 65, Tzane Bouniali, Rethymno


Zefyros
Ресторан, який по праву можна назвати «рестораном морської кухні». Тут смачно все: від кальмарів і устриць до «риби дня». Одна порція — повноцінна вечеря, тому будьте обережні з бажанням спробувати одразу кілька.
Знаходиться поблизу порту Ретімно, на причалі, тому вважається туристичним місцем. Потрапити за вільний столик досить складно, і багато охочих годинами стоять у черзі, щоб просто перекусити. Головне — знати час, коли туристичний потік зменшується (приблизно, з 16 до 19 годин).

Nearchou, Rethymno


CAVO
Бар-ресторан на березі моря з прекрасним видом на фортецю Фортецца. Тут не тільки смачна їжа і прекрасна коктейльна карта, а й запальні вечірки щовечора, після 8 вечора. Сюди люблять ходити і місцеві, і туристи. Обслуговування — на висоті, кухня — на п'ять з плюсом.
Однак, якщо ви вирішили почати дегустацію місцевої кухні з цього місця — не раджу; тут подають швидше інтернаціональні страви, далекі від традиційних грецьких.

Akrotiriou 13, Rethymno


Vardis Taverna
Приємне місце недалеко від порту Іракліон. Якщо ви приходите пізно ввечері в порт, обов'язково завітайте в це місце повечеряти. Тут приємні ціни, уважні офіціанти і, безсумнівно, смачна їжа. Сидіти можна на затишній веранді, вікна якої всипані зеленню.
З усіх місць, що ми відвідали на Криті, тут було найсмачніше м'ясо. Не знаю, чи пощастило нам з візитом, але майте на увазі. 

Grèce 3, Kianis Aktis, Iraklio


Pizza Antonio
Якщо ж грецька їжа вам з яких-небудь причин не сподобалася, і захотілося чогось звичного, відвідайте цю затишну піцерію, яка розташована поблизу аеропорту.
Тут немає нічого помпезного: проста атмосфера, привітне обслуговування, нічим не примітний дизайн. Зате прекрасне меню з дуже смачною піцою на будь-який смак, яку приготують вам з душею і від щирого серця.

Kanari 36, Iraklio


© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: