img

Казкові місця, які варто відвідати взимку

1. Рейне, Норвегія

Норвегія відома своїми казково мальовничими та магічними пейзажами, і якщо ви – шанувальник прогулянок гарними та тихими місцями, то обов'язково побувайте у селі Рейне. Це невеличке рибальське селище розташовується на півострові Москенес. Чисельність населення складає близько 330 чоловік. Селище Рейне не випадково вважається найкрасивішим у країні, адже його пейзажі неймовірно фантастичні.

Окрім природної краси тут можна побачити побудовані над водою рибальські будиночки – такі ж, які в селі будували сотні років назад. Дарма, що селище знаходиться на значній відстані від багатьох великих населених пунктів, дістатися до нього мандрівники можуть навіть взимку. У зимовий період засніжене селище виглядає дивовижно чарівно, а навколишні  величні гори та море з глибокого синього кольору водою створюють неповторний контраст.

2. Ротенбург-на-Таубері, Німеччина

Баварське місто Ротенбург-на-Таубері – маленьке місто з великою репутацією. Воно – символ середньовічної Німеччини. Час тут ніби зупинився. Воно само по собі ніби зберігає легенди про шляхетних лицарів та середньовічних імператорів.
Крім усього іншого, це єдине місто в Німеччині, де різдвяний настрій панує цілий рік. Тут знаходиться Німецький різдвяний музей, постійна експозиція якого розповідає про історію свята та його традиції. Саме там неподалік знаходиться ціле «Різдвяне селище» – салон-магазин найвідомішою німецької фабрики різдвяних іграшок.

Про зиму тут нагадує й відомі ласощі – «Ротенбургський сніжок». Його роблять із пісочного тіста, яке спочатку нарізають смужками, а потім ліплять із нього кульку та посипають цукровою пудрою. Чудові ласощі!

3. Квінстаун, Нова Зеландія

Квінстаун – чудове місто, розташоване на березі озера Вакатіпу. Це центр пригодницького туризму в Новій Зеландії. Звідси можна побачити неймовірний вигляд на гори – Південні Альпи, та їх вкриті снігом вершини, які відбиваються у спокійній та чистій воді озера.

Взимку у Квінстауні ви відкриєте для себе світ заново. Нова Зеландія та, зокрема, курорт Квінстаун по праву вважаються одними з найбільш екологічно чистих місць світу. Квінстаун багатий на природню красу: й кришталево прозорі озера, й неосяжні луки, й чисте повітря лісів, й засніжені вершини гір. Тут можна споглядати первозданну природу, побувати в таких місцях, від яких захопить дух й пропаде дар мови, побачити рідкісні дивовижні рослини й казкових птахів, порибалити на озерах, в яких можна ловити лосося голими руками. Приїхавши сюди, можна закохатися в усе відразу: й у заповідні зони та природні парки, й в унікальні рослини та тварини, й у древній народ маорі, й у привітність та гостинність новозеландців.

4. Блед, Словенія

Озеро Блед – це найкраще, що є серед словенської краси. Туристи тут бувають цілий рік. Взимку – катаються на лижах, влітку – купаються, плавають на човнах, рибалять та ходять у походи.

Блед – це невелике озеро з зеленувато-бірюзовим кольором води, оточене лісистими горами та скельними виступами, дзеркальною поверхнею якого кожного дня ковзають човники, прямуючи до маленького острівця з церквою та дзвіницею. Є повір'я, що цей передзвін виконує будь-яке бажання.

Загалом, це місце естетичної краси, створене для душевної медитації. Якщо вам потрібно побути на самоті та відпочити від міської метушні – вам потрібно саме сюди.

5. Сіракава, Японія

Сіркава (перекладається з японської як «Старий район біля Білої річки») – це невеличке гірське селище, оточене лісами, відоме на весь світ своїми незвичайними будинками – «гасьо-дзукурі». Їх особливість – трикутні дахи, вкриті соломою, що нагадують складені у молитві руки. З давніх часів жителі цього селища займалися розведенням шовкопряда. Вони будували будинки, що складаються з трьох-чотирьох поверхів: нижні – відводили під житлову зону, а верхні – для потреб шовкопрядіння.

Особливо мальовничо в Сіракаві взимку, коли вмикають барвисте підсвічування старовинних будиночків. Якщо хочете справжньої романтики – то зупиніться у селищі на нічліг та поспостерігайте за архаїчним укладом життя, що зберігся з давніх часів.

6. Марлоу, Англія

Марлоу – це зразково - показове селище, яке вже дев'ять разів було назване кращим серед поселень Букінгемшира. Воно зберігає в собі так багато історії, що здається, ніби це не село, а музей. Головною візитною карткою Марлоу є підвісний міст. Вперше міст у цьому місці був споруджений лицарями ордену Тамплієрів у 1309 році.

Однак, не варто думати, що приїхавши до нього можна побачити щось незвичайне. Все як і скрізь, але жителі бережуть це місце, і їх життя сповнене радістю. Марлоу – така співуча назва цієї скарбниці Південної Англії. Її назва походить від староанглійського «Mere Lafan», що означає «Земля, після осушення ставка». Тут можна доторкнутися до давньої історії та просто погуляти мальовничими місцями.

7. Сіглюфьордюр, Ісландія

Сіглюфьордюр (в перекладі з ісландського - «фіорд корабельних щогл») - невелике портове місто, розташоване в північній частині півострова Трелласкагі, на північному узбережжі Гренландського моря. Аж до 1940 року дістатися до нього сушею було неможливо, поки в скелі не вирили тунель.

Місто знаходиться на березі фіорда, і з давніх часів вважається містом рибалок і торговців рибою. Щороку тут, з властивою помпезністю, відзначають професійне свято рибалки.

Особливо гарне місто під шаром снігу, коли вулицями гуляє пронизливий холодний вітер. Пройдіться береговою лінією, щоб назавжди запам'ятати відчуття того, що ви знаходитесь на краю світу.

Поділитися в: