img

5 цікавих ідей, чим зайнятись в Дубліні

Об'їхати все місто на велосипеді
Гори, океан, поля, кельтський спадок, легенди про вікінгів, хороші дороги в будь-якому місті країни — все це вабить туристів дізнатися Ірландію куди глибше за звичайні прогулянки по міському ландшафті. І почати, мабуть, варто саме з Дубліна, де зосереджено неймовірну кількість історичних і культурних об'єктів.
Киньте собі виклик — їдьте на звичайну прогулянку, прихопивши велосипед. У місті безліч велосипедних маршрутів, всі вони схвалені урядом і дозволять вам орендувати велосипед на різних велосипедних станціях. Всі станції розташовані неподалік один від одного, а вартість квитка стартує від 1,5 € (перші півгодини безкоштовно).
Орендувати байк можна тут.


Пообідати в церкві
У XVIII столітті католицька церква Святої Марії була звичайним святилищем, що приймає парафіян. Її внутрішній інтер'єр нічим не відрізнявся від десятків інших: вівтар, вітражі, високі склепіння. Колись тут вінчався сам Артур Гіннес. Але в 1964 році храм спорожнів і виявився покинутий.
Його нове життя розпочалось у 1997 році, коли церкву викупив Джон Кітінг. Реставрація тривала близько 7 років і була завершена урочистим відкриттям ресторану. В інтер'єрі храму нічого не змінилося, додалися лише столики і барна стійка. Зараз цей ресторан популярний, як ніколи, завдяки смачній їжі і мультизадачності в перетворенні — від нічного клубу, до тераси для барбекю.
Адреса: Junction of Mary St & Jervis St, Dublin, Ireland.


Спробувати зловити лепрекона
Лепрекон — це маленький гном в яскраво-зеленому одязі з горщиком золота. Кажуть, він шиє взуття казковим феям і доглядає за стародавніми скарбами вікінгів. Ці маленькі створіння — жахливі шахраї: як би не намагалися ірландці, зловити їх до сих пір не вдалося.
Тоді ірландці вирішили побудувати музей — Національний музей лепреконів. Експонатів багато: від відтвореної Стежки Велетнів до справжньої веселки, завдяки якій можна розшукати скарб. Також, в музеї можна послухати ірландські легенди, деякі з них знайомі вам з дитинства (тільки трохи видозмінені). Якщо вам не вистачає в житті чарів — обов'язково відвідайте це казкове місце.
Адреса: Jervis Street, Dublin, Ireland.


Отримати диплом дегустатора віскі
Відвідавши старовинну віскікурню Jameson, яка відкрилася ще в 1780 році, можна дізнатися чим ірландський віскі відрізняється від шотландського скотчу і американського бурбона. Екскурсоводи проведуть вас по підвалах і сховищ, де напій витримується в дубових бочках, детально опишуть всі етапи виробництва і запропонують спробувати кілька зразків. По завершенні такої екскурсії всі охочі отримують диплом професійного дегустатора віскі.
Адреса: Bow Street, Smithfield, Dublin, Ireland.


Поторгуватися за вінтажну річ
Одним із найстаріших районів Дубліна по праву вважається Темпл-Бар. Ще в 90-х роках XX ст. фасади його старовинних будинків відреставрували, і район став туристичним.
Саме тут, на Центральній площі, на вихідних розміщується книжковий базар і барахолка. На вулиці виходять люди з сотнями неймовірно милих товарів: прикрасами, книгами і одягом. Якщо вам щось сподобалося — обов'язково поторгуйтесь, перш ніж купувати. Ціни на базарі завжди завищені, і знизити їх можна тільки взявши участь в активній суперечці з продавцем.
Детальніше можна почитати тут.

© Євгенія Гнуча
Marketing Manager
Reikartz Hotel Group

Поділитися в: