img

Де відпочити в Івано-Франківську та області?

Змінюємо картинку мегаполісу на мальовничу природу

Івано-Франківська область багата на дивовижні локації та архітектури. Для любителів мальовничої природи тут багато цікавих місць, від яких захоплює подих. Тут немає Wi-Fi, але гарантуємо, що ви знайдете зв’язок краще. Ми розкажемо вам про наймальовничіші місця, до яких варто навідатись не лише заради гарних селфі, а й просто, для душі.

Манявський водопад
Манявський водоспад є одним з найбільших серед водоспадів України. Розташувався він у с. Манява, Богородчанського району Івано-Франківської області в гірському масиві Українських Карпат — Горгани. Водоспад є гідрологічним пам'ятником природи місцевого значення. Основним джерелом Манявського водоспаду є р. Манявка. Його висота становить близько 20 м. Манявський водоспад є одним з кращих і найяскравіших місць для туристів. Якщо Ви відвідуєте Манявський Скит, то від нього можна зробити піший тур до водоспаду.

Це вражаюче диво Карпат розмістилося в гірській ущелині. Манявський водоспад є каскадним. Падаючи вода розділяється на дві частини: права частина вузька, а ліва — ширше. Незабутні враження будуть від купання біля підніжжя водоспаду в невеличкому озерці, відчуваючи над собою струменя крижаної води.Природа навколо Манявського водоспаду також неповторна — густі зарості папороті й моху, які додають особливий колорит цій місцевості. Навколо ростуть вікові ялини,
які роблять повітря надзвичайно чистим і свіжим. Завдяки смерекам промені сонця не цілком надходять
до водоспаду, що утворює дивовижний затишок.Неподалік водоспаду розмістився Манявський Скит, по-іншому Ма-нявський монастир, заснований у XVII в. ченцем Іовом Княгиницьким . У монастирі особливий архітектурний комплекс — гарне поєднання гірської місцевості з кріпними елементами споруд. Навколо монастиромивається гірськими водами. Також цікаво буде послухати, під час екскурсії в Манявському Скиті, про його давню історію та дух. Зараз монастир відноситься до православного Київського Патріархату.

Озеро Несамовите
Розташоване на північно-східному схилі гори Туркул мальовничого Чорногірського хребта, на висоті 1750 метрів над рівнем моря — це одне з найбільш високогірних озер Карпат. За давніми переказами та легендами його називають морським оком. Хоча саме озеро не велике, всього 45 метрів в ширину і 88 в довжину, але Несамовите заворожує не своїми масштабами, а своєю дзеркальною прозорістю та чистотою. Місцеві жителі з давніх часів вірять в те, що на дні озера нудяться душі самогубців і великих грішників, і, якщо потривожити його води, то обов'язково обрушиться злива. Вважається, що навіть кинутий в Несамовите камінь може викликати страшні грози — звідси і його назва, що означає «шалений».

Водоспад Пробій
Водоспад має вдале розташування, та, мабуть, знайомі з ним чи не всі мандрівники, які вирушають у подорож до Карпат. Знаходиться він у м. Яремче, недалеко від популярного сувенірного ринку. Висота його падіння досягає 8 м, але місцеві жителі розповідають, що колись висота падіння води в водоспаді досягала близько 25 м, та задля сплаву лісу по р. Прут його було підірвано. Зараз над водоспадом побудований міст заввишки 20 м, з якого відкривається вид на прекрасні пейзажі та скелі. Для любителів екстриму на лівий берег Прута можна потрапити по підвісній дорозі, підвісний спуск є платним. Але, пролетівши над каскадом галасливого водоспаду Ви отримаєте яскраві й незабутні враження, тому це варто того, щоб підтримати захід-ноукраїнський туризм.

 Станіславське море

Якщо до Івано-Франківська ви вирушаєте у справах, але відпочити все ж хочеться, то у самому центрі міста рекомендуємо відвідати міське озеро, його ще називають Станіславським морем. Площа озера доволі велика, цілих 36 гектарів. Саме в цій
місцевості були ставки, які шлюзами з'єднувалися з річкою Бистрицею Солотвинської. У 1955 році шлюзи спеціально відкрили й вода заполонила всі ці штучні водойми. Ось так і утворилося озеро, яке стало улюбленою зоною для відпочинку городян та гостей Івано-Франківська.

Хоч на озері й заборонено купатися, але є інші розваги. Поруч працює човнова станція, де можна взяти човен напрокат. Та посеред озера є острівець з цілою галереєю кованих скульптур, до нього веде вузенький дерев’яний місток. Навпроти озера,
розташувався готель Reikartz Парк Готель Івано-Франківськ з вікон якого відкривається чудова панорама на міське озеро. У готелі функціонує новий ресторан європейської кухні та гриль-бар «Ранчо», де після вдалої прогулянки біля озера, можна смач- но попоїсти та відновити сили.

 

Поділитися в:

Читайте також:

Подорожі
Міста

Різдвяні історії з ароматом імбирного печива

Бібліотека

«Винний Гід України 2019»

Подорожі
Міста

Одеса! Море, хвилі та шум прибою

Подорожі
Міста

Парк «Софіївка»

Подорожі
Міста

Войовнича Полтава

Подорожі

Незвичні Черкаси